Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان یک روانپزشک بی نظمی در زندگی عمومی، محیط کار، آشفتگی در برنامه ریزی و پیگیری برنامه ها و اهداف را از ویژگی های اختلال بیش فعالی در بزرگسالان برشمرد.

دکتر سویا بهمنی در گفت‌وگو با ایسنا، از کاهش نشانه های اختلالات بیش فعالی، پرفعالیتی و نقض تمرکز تا پایان دوران نوجوانی خبر داد و اظهار کرد: در برخی افراد ممکن است نشانه هایی مانند نقص تمرکز یا تکانش‌گری در دوران بزرگسالی دیده شود، در این موارد چنانچه شدت علائم در حدی باشد که روابط بین فردی و عملکرد فردی و اجتماعی را تحت تأثیر قرار دهد یا مختل کند، اختلال بیش فعالی به عنوان نقص تمرکز بزرگسالی مطرح می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اختلال بیش فعالی در دوران بزرگسالی را به صورت نقص مزمن در برنامه ریزی، سازماندهی، آغاز یا تکمیل کردن کارها دانست و تصریح کرد: افراد بالغ مبتلا به این اختلال از بی نظمی در زندگی عمومی، محیط کار، آشفتگی در برنامه ریزی و پیگیری برنامه ها و اهدافشان رنج می برند همچنین آنها در تنظیم واکنش های هیجانی اشکالات قابل توجهی دارند و اغلب با خشم واکنش نشان می دهند.

وی بروز رفتارهای تکانشی و اختلال در روابط بین فردی را یکی دیگر از ویژگی های اختلال بیش فعالی در بزرگسالان عنوان و خاطرنشان کرد: این افراد در فعالیت های روزمره مانند رانندگی، تصمیم های ناگهانی و آسیب زا می گیرند و در روابط بین فردی در محیط کار، جامعه و یا در ارتباط با همسر و فرزندانشان رفتارها و واکنش های نامتناسب دارند.

بهمنی اظهار کرد: مشکلات طولانی مدت در عملکرد تحصیلی، شغلی و اجتماعی که سبب ایجاد احساس اعتماد به نفس پایین، افسردگی و اضطراب در فرد می شود، از دیگر ویژگی های اختلال بیش فعالی و نقص تمرکز در بزرگسالان است.

این روانپزشک به تشریح نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان پرداخت و گفت: نقص توجه یعنی حواس پرتی های شدید، فراموشی و عدم توانایی در برنامه ریزی، تکانش‌گری یعنی رفتارهای بی پروا یا با عجله و بدون فکر و  پرفعالیتی زیاد یعنی بی قراری شدید یا احساس بی قراری دائمی از جمله علائم اصلی این اختلال در بزرگسالان است.

وی نقص مزمن در برنامه ریزی، تأخیر در آغاز یا تکمیل کردن کارها در طی زمان، بی نظمی در زندگی عمومی و محیط کار و یا آشفتگی در برنامه ریزی و اهداف را از اشکال نقص تمرکز برشمرد و تأکید کرد: مشاوره برای درمان بیش فعالی بزرگسالان به طور کلی شامل مشاوره روانشناسی یعنی روان درمانی، آموزش در مورد این اختلال و نیز مهارت های یادگیری برای کمک به فرد در کسب موفقیت است.

بهمنی ادامه داد: با کمک روان درمانی فرد می تواند مهارت های مدیریتی و سازمانی و نیز عزت نفس خود را بهبود بخشد، مهارت های حل مسئله بهتری ایجاد کند، با شکست های تحصیلی، شغلی یا اجتماعی گذشته کنار بیاید، چگونگی کاهش رفتار تکانشی خود و نیز روش های بهبود روابط با خانواده، همکاران و دوستان خود را بیاموزد و برای کنترل خلق و خوی خود راهکارهایی تدوین کند.

وی به ضرورت تشخیص روانپزشک در استفاده از داروهای محرک مانند ریتالین برای درمان این اختلال اشاره و تأکید کرد: تجویز این دارو توسط روانپزشک و با در نظر گرفتن زمینه و استعداد فرد برای ابتلا به سایر اختلالات روانپزشکی از جمله اضطراب، افسردگی و یا مشکلات خلقی انجام می شود.

وی با اشاره به افرادی مانند دانش آموزان یا دانشجویان که به صورت خودسرانه و با هدف افزایش تمرکز داروهای محرک استفاده می کنند، گفت: برخی از این افراد اختلال نقص تمرکز و بیش فعالی را از کودکی داشتند که تشخیص داده نشده و ممکن است از مصرف این داروها سود ببرند. با این حال مراجعه به روانپزشک برای بررسی علت نقص تمرکز و تجویز دارو با دُز مناسب برای این افراد ضروری است.

این روانپزشک در پایان به افراد سالمی که برای افزایش تمرکز و به صورت خودسرانه این داروهای محرک را مصرف می کنند، هشدار داد و مطرح کرد: در این موارد دارو یادگیری کلی را افزایش نمی دهد و برعکس ممکن است سبب خستگی بیشتر و یا تحمیل عوارض به فرد شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها بیش فعالی در بزرگسالان اختلال بیش فعالی برنامه ریزی نقص تمرکز محیط کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۸۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است

میرشمس‌الدین فلاح هاشمی مدیرعامل نشر صاد در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره برنامه‌ها و فعالیت‌های این نشر گفت: نشر صاد وارد چهارمین سال فعالیتش شده و با توجه به اهداف اصلی این نشر بر چند نکته مهم تمرکز خواهد داشت که بعضی از قبل بوده و بعضی هم جدید هستند.

وی افزود: تمرکز اصلی ما همچنان مثل سال‌های قبل کشف و پرورش استعداد و تربیت نویسنده است تا بتوانیم سهم مهمی درفضای فرهنگی و ادبیات داستانی کشور داشته باشیم و نویسنده‌هایی تربیت کنیم که در آینده علم ادبیات داستانی را برافراشته نگه دارند و در همین راستا ما هر سال جشنواره‌ای به نام خودنویس را برگزار می‌کنیم و با آموزه‌هایی که تعیین می‌کنیم به کشف نویسنده‌های با استعداد می‌پردازیم تا تحت مربی گری نویسنده‌های بزرگ کشور، تبدیل به یک نویسنده خوب شوند.

فلاح هاشمی اظهار داشت: مسئله بعدی بحث روایت ایرانی است که این نویسنده‌های نوقلم و حتی نویسنده‌هایی که نام آشنا هستند و آثاری که از آنها برای انتشار دریافت می‌شود، باید در فضای روایت ایرانی باشد؛ روایت ایرانی که ما الان بیش از یک سال است که در قالب فصلنامه روایت ایرانی به آن می‌پردازیم و چند کتاب ارزشمند پژوهشی هم در این راستا چاپ کردیم تا آنهایی که می‌خواهند بدانند که اصلاً روایت ایرانی چیست وکارکردش چگونه است می‌توانند با مطالعه این آثاربه این اندیشه نزدیک بشوند.

وی افزود: در واقع ما در نشر صاد داستان‌ها را هدایت می‌کنیم به سمت روایت ایرانی که بر اساس مضامین الهی و فرهنگی ایران و اسلام، شکل بگیرد و بتوانیم مثل قرون گذشته در ادبیات حرفی برای گفتن داشته باشیم و با لحن و بیان و قالب و فرم، ادبیات قابل توجهی تولید کنیم.

مدیرعامل نشر صاد درباره چالش‌های این نشر هم اظهار داشت: ما به تازگی به فضای چاپ کاغذی ورود کردیم. قبلاً بنا و تاکید نشر صاد بر انتشار آثار به صورت الکترونیک بود و چاپ کاغذی جایگاهی نداشت اما الان تمرکزمان روی چاپ کاغذی است؛ در عین حال چاپ الکترونیک هم خواهیم داشت. ضمن اینکه آثار فاخر و پرمخاطب‌تر خود را هم به صورت صوتی منتشر خواهیم کرد.

هاشمی درباره مدرسه داستانی نشر صاد هم گفت: پارسال مدرسه داستان تأسیس شد که در واقع برای خودنویسی‌هایی بود که قبلاً کتابی از آنها چاپ شده و در مرحله بالاترحرفه‌ای‌تری قرار می‌گیرند واین طرح‌ها زیر نظرمربیان و نویسندگان کارکشته‌ترتبدیل به یک رمان ارزشمند می‌شوند. این طرح از سال گذشته شروع و در مراحل پایانی‌اش هستیم و من امیدوارم که به انتشار آثار قابل اعتنایی منجر شود.

وی افزود: از چالش‌های دیگر ما بحث بودجه است که خیلی کم در نظر گرفته شده و ما باید حتماً به سودآوری مستقلی برسیم تا بتوانیم نواقصی که درقسمت مالی داریم جبران کنیم تا فضای تبلیغاتی خوبی هم داشته باشیم. با اینکه در فضای مجازی فعال هستیم ولی هنوز خیلی کار داریم تا آثار انتشارات ما به نحو احسن دیده شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیسی: نگاه ما به زنان همان نگاه اسلام است
  • رئیس جمهور: دختران سرمایه بزرگ برای کشور هستند
  • تغییر و تحول در ناوگان حمل و نقل شهری یزد
  • خروج اتوبوس‌های با عمر بالا از ناوگان شهری یزد
  • اکبرپور: با آقا مجتبی خیلی پیشرفت کردیم
  • فردا؛ آغاز اردوی تیم‌های ملی کاراته بانوان
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • ۷ چیزی که فقط افرادی که در خانواده ای با روابط سمی بزرگ شده اند درکشان می کنند
  • ملی پوشان دوچرخه سواری کوهستان ایران بدرقه شدند