Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@07:06:17 GMT

اگر در بزرگسالی بی‌نظم‌اید، بیش‌فعال هستید

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۳۸۷۹۳

اگر در بزرگسالی بی‌نظم‌اید، بیش‌فعال هستید

ایسنا/همدان یک روانپزشک بی نظمی در زندگی عمومی، محیط کار، آشفتگی در برنامه ریزی و پیگیری برنامه ها و اهداف را از ویژگی های اختلال بیش فعالی در بزرگسالان برشمرد.

دکتر سویا بهمنی در گفت‌وگو با ایسنا، از کاهش نشانه های اختلالات بیش فعالی، پرفعالیتی و نقص تمرکز تا پایان دوران نوجوانی خبر داد و اظهار کرد: در برخی افراد ممکن است نشانه هایی مانند نقص تمرکز یا تکانش‌گری در دوران بزرگسالی دیده شود، در این موارد چنانچه شدت علائم در حدی باشد که روابط بین فردی و عملکرد فردی و اجتماعی را تحت تأثیر قرار دهد یا مختل کند، اختلال بیش فعالی به عنوان نقص تمرکز بزرگسالی مطرح می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اختلال بیش فعالی در دوران بزرگسالی را به صورت نقص مزمن در برنامه ریزی، سازماندهی، آغاز یا تکمیل کردن کارها دانست و تصریح کرد: افراد بالغ مبتلا به این اختلال از بی نظمی در زندگی عمومی، محیط کار، آشفتگی در برنامه ریزی و پیگیری برنامه ها و اهدافشان رنج می برند همچنین آنها در تنظیم واکنش های هیجانی اشکالات قابل توجهی دارند و اغلب با خشم واکنش نشان می دهند.

وی بروز رفتارهای تکانشی و اختلال در روابط بین فردی را یکی دیگر از ویژگی های اختلال بیش فعالی در بزرگسالان عنوان و خاطرنشان کرد: این افراد در فعالیت های روزمره مانند رانندگی، تصمیم های ناگهانی و آسیب زا می گیرند و در روابط بین فردی در محیط کار، جامعه و یا در ارتباط با همسر و فرزندانشان رفتارها و واکنش های نامتناسب دارند.

بهمنی اظهار کرد: مشکلات طولانی مدت در عملکرد تحصیلی، شغلی و اجتماعی که سبب ایجاد احساس اعتماد به نفس پایین، افسردگی و اضطراب در فرد می شود، از دیگر ویژگی های اختلال بیش فعالی و نقص تمرکز در بزرگسالان است.

این روانپزشک به تشریح نشانه های بیش فعالی در بزرگسالان پرداخت و گفت: نقص توجه یعنی حواس پرتی های شدید، فراموشی و عدم توانایی در برنامه ریزی، تکانش‌گری یعنی رفتارهای بی پروا یا با عجله و بدون فکر و  پرفعالیتی زیاد یعنی بی قراری شدید یا احساس بی قراری دائمی از جمله علائم اصلی این اختلال در بزرگسالان است.

وی نقص مزمن در برنامه ریزی، تأخیر در آغاز یا تکمیل کردن کارها در طی زمان، بی نظمی در زندگی عمومی و محیط کار و یا آشفتگی در برنامه ریزی و اهداف را از اشکال نقص تمرکز برشمرد و تأکید کرد: مشاوره برای درمان بیش فعالی بزرگسالان به طور کلی شامل مشاوره روانشناسی یعنی روان درمانی، آموزش در مورد این اختلال و نیز مهارت های یادگیری برای کمک به فرد در کسب موفقیت است.

بهمنی ادامه داد: با کمک روان درمانی فرد می تواند مهارت های مدیریتی و سازمانی و نیز عزت نفس خود را بهبود بخشد، مهارت های حل مسئله بهتری ایجاد کند، با شکست های تحصیلی، شغلی یا اجتماعی گذشته کنار بیاید، چگونگی کاهش رفتار تکانشی خود و نیز روش های بهبود روابط با خانواده، همکاران و دوستان خود را بیاموزد و برای کنترل خلق و خوی خود راهکارهایی تدوین کند.

وی به ضرورت تشخیص روانپزشک در استفاده از داروهای محرک مانند ریتالین برای درمان این اختلال اشاره و تأکید کرد: تجویز این دارو توسط روانپزشک و با در نظر گرفتن زمینه و استعداد فرد برای ابتلا به سایر اختلالات روانپزشکی از جمله اضطراب، افسردگی و یا مشکلات خلقی انجام می شود.

وی با اشاره به افرادی مانند دانش آموزان یا دانشجویان که به صورت خودسرانه و با هدف افزایش تمرکز داروهای محرک استفاده می کنند، گفت: برخی از این افراد اختلال نقص تمرکز و بیش فعالی را از کودکی داشتند که تشخیص داده نشده و ممکن است از مصرف این داروها سود ببرند. با این حال مراجعه به روانپزشک برای بررسی علت نقص تمرکز و تجویز دارو با دُز مناسب برای این افراد ضروری است.

این روانپزشک در پایان به افراد سالمی که برای افزایش تمرکز و به صورت خودسرانه این داروهای محرک را مصرف می کنند، هشدار داد و مطرح کرد: در این موارد دارو یادگیری کلی را افزایش نمی دهد و برعکس ممکن است سبب خستگی بیشتر و یا تحمیل عوارض به فرد شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها بیش فعالی روانپزشكي افسردگی اضطراب دارو اختلال بیش فعالی برنامه ریزی بیش فعالی نقص تمرکز محیط کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۸۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجم مثل من دیگر نمی‌آید

  به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، رضا عنایتی، سرمربی تیم فوتبال پیکان تهران در مورد دیدار این هفته تیمش در مقابل آلومینیوم اراک در هفته بیست و ششم گفت: بازی بسیار سختی است و تیم آلومینیوم نشان داده است برای همه تیم‌ها خطرناک است و بازی‌های اخیر این تیم نشان داده بسیار پر تلاش هستند و بازی سختی برای ما خواهد بود.   وی ادامه داد: در طول هفته گذشته روی این مسئله کار کردیم و بچه‌ها باید تمرکز بیشتری در دقایق پایانی داشته باشند، ما در هفته گذشته و در برخی بازی‌ها به دلیل نداشتن تمرکز در دقایق پایانی امتیاز از دست داده ایم­ و در تمرینات روی این مضووع تمرکز داشتیم و در دقایق پایانی و تا سوت پایان بازی باید با همان تمرکز در زمین حاضر شویم.   عنایتی در مورد ترکیب تیم در بازی با آلومینیوم گفت: ما یک جمع ۲۵ نفره هستیم که در تمرینات حضور داریم و همه بازیکنان انگیزه لازم را برای حضور در ترکیب اصلی دارند و فرقی ندارد چه کسی در ترکیب اصلی باشد ضمن اینکه با توجه به سیاست باشگاه پیکان که معرفی جوانان مستعد به فوتبال است، از جوانان هم استفاده می‌کنیم و از تلاش آنها راضی هستم، این پتانسیل در کنار با تجربه‌ها می‌تواند تیم ما را به موفقیت برساند.   ­وی ادامه داد:برای بازی فردا مقابل آلومینیوم فقط دانیال جهانبخش را به دلیل مصدومیت نداریم و بقیه بازیکنان مشکلی برای بازی ندارند، اما ما در بازی‌های نیم فصل دوم تا حدودی مشکل گلزنی را حل کردیم.   وی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر بازیکنی مثل خود رضا عنایتی در خط حمله پیکان گفت: بازیکنان خوبی در خط حمله داریم، اما مثل رضا عنایتی دیگر نمی‌آید.   عنایتی در مورد بازی‌های پایانی و حساسیت آنها گفت: به هر حال بازی‌های پایانی حساسیت بالایی دارد برخی تیم‌ها برای قهرمانی و بعضی ها برای بقا و به اعتقاد من نهاد‌های نظارتی و فدراسیون فوتبال در هفته‌های پایانی برای اینکه حقی از کسی تضییع نشود، نظارت‌های مناسب را خواهند داشت تا حق به حقدار برسد.   وی در مورد حضور بانوان در ورزشگاه‌ها گفت: خدا رو شکر من می‌بینم در ورزشگاه‌ها شرایط فرهنگی خیلی بهتر شده است و در مورد اخیر هم که مطمئن هستم دیگر تکرار نمی‌شود، افرادی جوگیر شدند و این موضوع دیگر تکرار نمی‌شود، اما واقعا از زمان حضور بانوان در ورزشگاه‌ها جو بهتری حاکم است.

دیگر خبرها

  • تغییر و تحول در ناوگان حمل و نقل شهری یزد
  • خروج اتوبوس‌های با عمر بالا از ناوگان شهری یزد
  • اکبرپور: با آقا مجتبی خیلی پیشرفت کردیم
  • حضور فعال شرکت نفت فلات قاره ایران در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • استپ کیدز سرمایه‌گذاری برای آینده بهتر کودکانمان
  • ۷ چیزی که فقط افرادی که در خانواده ای با روابط سمی بزرگ شده اند درکشان می کنند
  • فقط افرادی که در خانواده‌ای سمی بزرگ شده‌اند این ۷ مورد را درک می‌کنند
  • مهاجم مثل من دیگر نمی‌آید