Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@14:18:44 GMT

آشنایی با اختلال بیش‌فعالی و روش‌های درمان آن

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۴۹۵۰

آشنایی با اختلال بیش‌فعالی و روش‌های درمان آن

اختلال کم توجهی-بیش فعالی با نام اختصاری "ADHD" یک اختلال رفتاری است که معمولا کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، افرادی که به اختلال کم توجهی- بیش‌فعالی مبتلا هستند، روی تمرکز کردن بر یک کار یا وظیفه خاص و یا نشستن برای مدت طولانی مشکل دارند. از دیگر علائم این اختلال می‌توان به پرت شدن حواس، فراموش کردن کارها به طور دائمی، پریدن بین صحبت دیگران و خیال پردازی کردن بیش از حد معمول اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلایل بروز اختلال ADHD چیست؟

هنوز دلیل قطعی بروز اختلال ADHD مشخص نشده است، اما بسیاری از متخصصان معتقد هستند که ژنتیک در این زمینه نقش مهمی دارد. علاوه بر این مادرانی که در دوران بارداری خود سیگار می‌کشند یا به مقدار زیادی ماهی مصرف می‌کنند، به احتمال زیاد دارای فرزند مبتلا به این نوع اختلال خواهند بود. این شرایط در بین کودکانی که در زایمان زودرس به دنیا آمده‌اند نیز بیشتر است. قسمت‌هایی از مغز کودکان مبتلا به این اختلال که تمرکز را کنترل می‌کند، فعالیت کمتری دارد.

روش تشخیص اختلال ADHD

هیچ آزمایشی برای تشخیص اختلال ADHD وجود ندارد. پزشک ممکن است برای تشخیص این نوع اختلال از فرزند شما چندین سوال بپرسد، به توضیحات شما در مورد مشکلات رفتاری او گوش کند و نظرات معلم را در مورد او ارزیابی کند. کودک مبتلا به اختلال ADHD باید به مدت ۶ ماه ترکیبی از علائم مربوط به این اختلال مانند عدم تمرکز، بیش فعالی و رفتار تکانشی را از خود نشان دهد.

انواع اختلال ADHD

اگر فرزند شما عمدتاً بی‌توجه، بیش فعال یا تندخو است، به نوع ترکیبی این نوع اختلال مبتلا شده است. نوع دیگر این اختلال، عمدتاً تکانشی بیش فعال است که در این صورت فرد بی‌قرار است و نمی‌تواند رفتارهای خود را کنترل کند. در این نوع اختلال نیز فرد به سختی می‌تواند روی موضوع یا کاری تمرکز کند و به آسانی پریشان می‌شود. در این صورت کودک بیش از حد فعال نیست و معمولاً نظم کلاس درس را به هم نمی‌زند.

روش‌های درمانی اختلال ADHD چیست؟

داروهای محرک می‌تواند به افزایش توجه کودکان مبتلا کمک کند و رفتار بیش فعالی و تکانشی آن‌ها را کنترل کند. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که این نوع داروها برای ۶۵ تا ۸۰ درصد کودکان مبتلا موثر واقع شده است. این داروها همانند دیگر داروها دارای عوارض جانبی است. بنابراین بهتر است قبل از مصرف آن‌ها با پزشک مشورت کنید. مصرف داروهای غیر محرک نیز ممکن است در بعضی مواقع مفید باشد، اما آن‌ها نیز دارای عوارض جانبی هستند. متخصصان معتقدند که مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند تخم مرغ، گوشت، لوبیا و آجیل ممکن است به تقویت تمرکز کودکان مبتلا به این نوع اختلال کمک کند.

کد خبر 408129

منبع: ایمنا

کلیدواژه: درمان بیش فعالی تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی بیش فعالی چیست انواع اختلال ADHD شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نوع اختلال کودکان مبتلا بیش فعالی اختلال ADHD

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۴۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟

آفتاب‌‌نیوز :

آلزایمر را جدی بگیریم آلزایمر عامل اصلی بروز بیماری جنون (ِDementia) در میانسالی و کهنسالی می‌باشد که بیش از ۲۰ میلیون نفر را در دنیا درگیر کرده است.

آلزایمر هزینه‌های مالی و اجتماعی زیادی با خود به همراه دارد. شاخص اصلی این بیماری، عدم توانایی وظایف روزانه، اختلال حواس و قدرت تشخیص فرد مبتلا می‌باشد.

در بیمار مبتلا به آلزایمر، غیر از موضوع فراموشی امور روزمره، تحریک پذیری غیر عادی و مشکل کم خوابی و بی خوابی هم اتفاق می‌افتد.

در صورت عدم کنترل بیماری آلزایمر، پیشروی آن منجر به اختلال در جریان فیزیولوژیک بدن فرد مبتلا گردیده و نهایتا منجر به جنون و در شرایط خیلی پیشرفته موجب مرگ بیمار می‌شود.

آنزیم استیل کولین استراز به عنوان یکی از عوامل مهم دخیل در ایجاد و پیشروی این بیماری می‌باشد.

گیاه داروئی ملیس در کنترل و درمان آلزایمر ملیس گیاه دارویـی اسـت کـه بـه عنوان آرام بخش، ضد اسپاسـم، ضـد بـاکتری، ضـدویروس مطرح میباشد ودردرمان اختلالات گوارشی با منشأ عصبی و اضطراب مؤثر اسـت.

در مطالعه ای، عـصاره هیـدروالکلی آن دارای اثر آرامـبخش و فعالیـت ضـد درد محیطـی بـوده و باعث تحریک و تقویت خواب شـده اسـت.

ملیس با تأثیر بر روی پروسـتاگلاندین E۲ از بیوسـنتز آن جلوگیری نموده و در نتیجه درکاهش درد‌های قاعدگی مؤثر بوده و همچنین باعث باز شدن عروق می‌گردد و بـه خروج خون از داخل عروق رحمی کمک مـی نمایـد.

ملیس بــا تــأثیر بــر روی عــضلات از اسپاســم آنهــا جلوگیری نموده و به این ترتیـب بـا کـاهش درد عـضلانی میتواند در کاهش درد‌های قاعدگی مفید واقع شود.

در یک مطالعه بالینی انجام شده توسط تیم محققان پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی بر روی ۴۲ بیمار مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط که در سنین بین ۶۵-۸۰ سال بودند و میزان فعالیت‌های شناختی بالاتر از ۱۲ و میزان ابتلا به آلزایمر (ADAS-cog) کمتر از ۲ داشته اند، عصاره گیاه ملیس تجویز و به دسته‌ای دیگر دارونما داده شد.

شاخص‌های فراموشی، فعالیت‌های شناختی و عوارض جانبی مورد پایش قرار گرفتند و پس از چهار ماه از انجام مطالعه نتیجه به شکل قابل توجه و معنا داری بیان می‌کرد در افرادی که از عصاره ملیس استفاده کرده اند نسبت به افرادی که دارونما مصرف نموده اند میزان آلزایمر خفیف تا متوسط به خوبی کنترل شده است و همچنین عارضه اضطراب و تحریک پذیری به شکل محسوسی نسبت به دسته دوم که دارونما مصرف نموده اند، کاهش داشته است.

ملیس دارای آثار آرامبخش و ضد اسپاسم است. عصاره هیدروالکلی آن دارای اثر آرامبخش و فعالیت ضد درد محیطی بوده، همچنین بعد از مصرف دوز تحت خواب و دوز خواب پنتوباربیتال باعث تحریک و تقویت خواب در حیوان می‌شود. ملیتروپیک داروی گیاهی تهیه شده از عصاره گیاه ملیس است که مناسب کنترل و درمان بیماری آلزایمر می‌باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن